Тест за издржливост и сила

Застанете пред стол или клупа со стапалата раширени во ширина на рамото, свртени настрана од неа.

Клекнете надолу и лесно допрете го столчето пред да застанете назад. Одберете стол со висина која што ќе направи вашите колена да се под прав агол кога седнете. Продолжете да го правите ова додека не се заморите.

Запишете колку чучњеви можете да направите. Откако ќе вежбате одреден период, направете го овој тест повторно за да видите колку сте си ја подобриле силата на долниот дел од телото.

Споредете ги резултатите со табелата подолу. 

Запомнете, овие оценки се засноваат на правење тестови како што е опишано и ќе ја изгубат точноста ако тестот е изменет, вклучително и со користење на повисоко или пониско столче.

Во реалноста, не треба да се грижите премногу за тоа како оценувате - само обидете се и подобрете го вашиот сопствен резултат. Овие бројки можат да бидат само водич.